Karakallion Valojuhla löi ällikällä yleisön ja järjestäjät

Karakallio-Seura järjestämä Valojuhla 50-vuotispäivän kunniaksi oli menestys. Seura oli varautunut vajaaseen 100 osallistujaan, mutta loppujenlopuksi torilla oli ainakin kolminkertainen määrä yleisöä.

”Tapahtuma ylitti kaikki odotuksemme. Yleisöä oli enemmän, kuin olimme mitenkään osanneet ennakoida. Vapaaehtoisia tekijöitä oli kymmeniä ja tällä joukkueella kaikki sujui loistavasti. Tunnelma oli yhtä aikaa kylämäisen letkeä ja juhlallinen ja ennen kaikkea valoisa niin kuin Karakallion henkeen kuuluu”, Karakallio-Seuran puheenjohtaja Aulikki Pentikäinen iloitsee.

Juhlassa otettiin vastaan ostoskeskuksen käytävään maalatut muraalit, jotka tehtiin Karakallion Katutaiteellisessa kevättapahtumassa asukkaiden kanssa toukokuussa taiteilija Salla Ikosen toimiessa taiteellisena johtajana.

Vielä lokakuussa Karakallio-Seura toi vaivihkaa ostoskeskuksen käytävälle asukkaiden toivomaa lisävalaistusta ja kiinnitti Sallalta tilattuja maalauksia ostarin kattoa kaunistamaan, jotta käytävä oli valmis Valojuhlaa varten.

Valojuhlan yleisön piti lämpimänä juontaja Jasmina Vaakanainen ja hanuristi Pekka Pentikäinen, jotka muun muassa houkuttelivat yleisöä letkajenkkaa tanssimaan. Karakappelin kuoro johdatti yleisön yhteislauluun laulamaan Karakalliolle kukkulalle –sävelmää.

Tapahtuman juhlapuheen saapui pitämään Espoon kulttuurijohtaja Susanna Tommila, joka myös leikkasi silkkinauhasta ensimmäiset kappaleet.  Karattaren Kujanne –nimen saaneen käytävän siunasi aluepappi Merja Alanne taiteilija Salla Ikosen johdattaessa yleisön kujanteelle taideteoksen äärelle.ilotulitus-lassi-ritamaki

Tapahtumassa nähtiin myös huikea Belenos-ryhmän tulitaideshow. Ilta huipentui ilotulitukseen sekä Suomen lipun laskuun seurakunnan kuoron ja Antero Hakapään alttotorven –säestyksellä.

Karakallio-Seuran kanssa tapahtumaa toteuttivat Leppävaaran seurakunta ja Espoon tapahtuma- ja  kulttuuripalvelut. Karakallio- Seura kiittää lämpimästi yleisöä ja tapahtuman järjestelyihin osallistuneita.